home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right twitter_hover twitter updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Blog van Berry Visser
Edukans Actieplatform

Met Edukans naar Malawi!

Hoe avontuurlijk is Verhoeve? Volgens mijn mening, super avontuurlijk. Hallo, mijn naam is Berry Visse...

Blog van Berry Visser

Met Edukans naar Malawi!

Hoe avontuurlijk is Verhoeve? Volgens mijn mening, super avontuurlijk. Hallo, mijn naam is Berry Visser en ik werk alweer 3 jaar voor Verhoeve. Afgelopen december werd er aan mij gevraagd of ik naast mijn opdracht een avontuur aan wilde gaan. Dat wilde ik wel natuurlijk. Ik mocht bij Edukans uit Amersfoort één dag in de week ondersteuning bieden op de financiële administratie.

Dan vraag jij je af, wat is daar avontuurlijk aan? Edukans werkt iedere dag aan beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Zij hebben ondersteuning nodig omdat zij een EU-project gestart zijn. Als kers op de taart mocht ik zelfs mee naar Malawi, waar het project zich afspeelt. Als ik erop terug kijk was het een win-win-win situatie! Ik heb vele nieuwe ervaringen en denkwijzes opgedaan bij een non-profit organisatie. En wat is Malawi toch een fantastisch land!

Op de eerste dag hebben we geacclimatiseerd door te wennen aan de temperatuur en de door de betere handwerkwinkels te bezoeken. Ook hebben we de presentatie van dag twee in elkaar gezet. 

De tweede dag begon als een 'normale' werkdag in Malawi. Veel te vroeg uit bed (7 uur) waarna de taxi werd voorgereden om naar CYECE te gaan. Daar was de eerste bijeenkomst van alle partners (CYECE, TUM, GENET en EEDF).

De lunch was een typisch gerecht uit de Malawiaanse keuken, pizza! Haha!

De wijze waarop de administratie is ingericht is bijzonder. Ondanks de cultuurverschillen en andere systematiek van boekhouden was de administratie betrouwbaar. Om een uurtje of half 7 waren we terug in Kiboko Hotel. Mijn eerste werkdag zat erop. Ik was bek af… Leuk zo'n "vakantie" ;).

Ik heb er in totaal vijf dagen gewerkt, maar er was ook een vrij weekend. We zijn direct na het opstaan naar het Majete natuurpark gereden om de lokale olifanten en nijlpaarden te bewonderen. Magnifieke beesten, maar in het wild zijn ze nog wilder;).. met 38 graden was het wel wat warm.

Bedankt Verhoeve voor het mogelijk maken van de reis. Edukans bedankt voor de begeleiding. En mijn directe collega's Miet, Herman en Rene voor de gezelligheid! Ook wil ik iedereen bedanken die mijn reis hebben gevolgd op Instagram @werkenbijverhoeve.

Reactie plaatsen